AnelisPlus

Cadrele didactice, cercetătorii  și studenții celor 3 cicluri de studii beneficiază de acces gratuit la bazele de date științifice cuprinse în proiectul AnelisPlus.

Bazele de date pot fi accesate de pe orice calculator sau pe bază de adresă instituțională.

Accesul la resursele electronice științifice se face prin intermediul a trei platforme online:

  • JSTOR, este un serviciu non-profit care permite descoperirea, accesul şi conservarea conţinutului academic. JSTOR colaborează cu comunitatea academică pentru a atinge următoarele obiective:
    Ajuta cadrele didactice, cercetătorii și studenții sa descopere, sa utilize şi să dezvolte o gamă largă de conţinut ştiinţific pe o platformă dinamica care creste productivitatea şi care facilitează noi forme de burse.
    Ajuta bibliotecile sa ofere utilizatorilor acces la conținut academic important.
    Ajuta editorii sa abordeze un public nou și să își conserve conţinutul științific pentru generatiile viitoare.
    Folosită de milioane de cercetători, profesori și studenți. continand peste 2,000 de reviste academice și peste 1 milion de imagini, scrisori și alte surse primare, JSTOR este una dintre resursele cele mai relevante pentru conținutul academic.
  • Enformation, pentru Science Direct Journals, SpringerLink Journals, Wiley Journals, IOP, AIP, APS, ACS, MatSciNet, IEEE/IEL, Emerald, CAB Abstracts cu fulltext, CABI Forest, CABiVetMed, Clarivate Analytics, Scopus, SciFinder ProQuest Central, Nature, Reaxys și Ovid (Ghid de acces).
  • Romdidac, pentru EBSCO Academic Search Complete (ASC) și Cambridge Journals (Ghid de acces).

Accesul la resurse se face fie din rețeaua internă a Universității din București, fie prin crearea unor conturi în fiecare dintre cele două platforme, folosind adresa de email instituțională creată în domeniul unibuc.ro sau în oricare dintre subdomeniile sale.

Accesul la cele trei platforme se face fie urmând link-urile menționate mai sus, fie prin pagina Anelis Plus, urmând link-ul Acces mobil.

AnelisPlus asigură accesul la resursele electronice de informare și documentare. Scopul Anelis este de a crea un campus virtual, pentru a permite comunității științifice și educaționale românești accesul online la resurse și la depozitul național de documente atât prin achiziția de arhive, cât și prin contribuția cu publicații științifice ale comunității academice din România. AnelisPlus își propune să asigure accesul mobil atât la publicaţii şi baze de date internaționale online, cât şi la depozitul naţional de documente.