Anunțuri

Informații privind cazarea în cămine pentru noul an universitar:
CERERE DE CAZARE
Reclasificarilor studentilor pentru locuri de la buget eliberate:

Programul Național Tabere Studențești – 2021

 

Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) – Direcția Sportul pentru Toți și Programe pentru Tineret, organizează, prin Casele de Cultură ale Studenților și Complexul Cultural Sportiv Studențesc „Tei” în perioada vacanței de vară, taberele studențești care se desfășoară la mare, la munte şi în Delta Dunării.

Pentru a beneficia de un loc în tabără, poate aplica orice student înmatriculat la forma de învățământ cu frecvență, la ciclul de licență sau de master, ce este integralist (a promovat examenele la toate disciplinele de studiu din anul anterior de școlarizare și au promovat examenele la toate disciplinele în sesiunea de iarnă, în cazul studenților de anul I ), sunt studenți în vârstă de până la 35 de ani în conformitate cu prevederile din Legea Tinerilor.

În cazul studenților care aplică pentru un loc de tabără acordat pe criterii sociale, criteriul de integralitate nu se aplică.

În 2021, taberele studențești se vor desfășura în perioada 11.08.2021 – 31.08.2021.

Criteriile de selecție a studenților beneficiari ai taberelor studențești, precum și alte informații despre program pot fi consultate în Metodologia privind organizarea taberelor studențești 2021.

Perioada de înscriere pentru studenți este 06 – 11 iulie 2021.

Facultatea noastră are alocate 8 locuri pentru aceste tabele.

 

Anexe:

Numar alocat de locuri Teologie Romano Catolica

Anexa OMTS 432 Metodologie Tabere Stud. 2021

OMTS 432 – Metodologie Tabere Studentesti 2021

Cerere de cazare_Anexa nr


 

Oportunități și inițiative de colaborare existente în cadrul Alianței CIVIS

 

Intalnirile sunt adresate întregii comunității academice UB: cadre didactice, cercetători, studenți, personal administrativ…etc.

Universitatea din București este membră în una dintre primele Alianțe Europene, Alianța CIVIS, o comunitate academică puternică și inovatoare, care oferă tuturor membrilor spațiului academic numeroase oportunități de colaborare, cercetare și dezvoltare, atât din perspectiva mobilităților dedicate studenților, cât și în ceea ce privește colaborarea personalului didactic și nedidactic cu colegii din universitățile partenere.

Așadar, MARTI, 22 Iunie, intervalul orar 10:00-11:30,  Științele Umaniste (Facultatea de Drept | Facultatea de Filosofie | Facultatea de Istorie | Facultatea de Limbi și Literaturi Străine | Facultatea de Litere | Facultatea de Teologie Baptistă | Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” | Facultatea de Teologie Romano-Catolică) sunt invitate la această întâlnire on-line la următorul link:

https://zoom.us/j/96842894090


FINALIZARE MODUL PSIHOPEDAGOGIC

Informații legate de finalizarea studiilor, sesiunea iunie-iulie 2021 la Nivelul I/II, modul psihopedagogic, se găsesc pe site-ul Facultății de Psihologie și Științele Educației, pe prima pagină, putând fi accesate la adresa:

~ ~ ~

Apel la burse Templeton

Centrul Ian Ramsey pentru Știință și Religie (IRC), Universitatea din Oxford, oferă zece burse visiting pentru cercetătorii din Europa Centrală și de Est (CEE) ce privest mari teme aflate la interfața științei, teologiei și/sau filosofiei. Sunt eligibili cercetători afiliați în prezent sau recent la instituții din Europa Cetrală și de Est. Sunt incluși membrii permanenți și temporari ai facultății, studenții și cercetătorii care au obținut recent o diplomă în cercetare (doctorat). Inscrieri până pe 30 iunie 2021. Mai multe informatii aici:

https://cee.ianramseycentre.info/media/wysiwyg/CFA_Fellowships_V4.pdf

~ ~ ~

Adresă Ministerul Educației – referitor la călătoria studenților pe cale ferată, aici

~ ~ ~

DECONTĂRI ABONAMENTE S.T.B.

Facultatea de Teologie Romano-Catolică

Program:

JOI 15.04.2021 11,oo-13,oo
VINERI 16.04.2021 10,oo -12,oo
LUNI 19.04.2021 11,oo-13,oo
MARȚI 20.04.2021 11,oo-13,oo

ACTE NECESARE DECONT:
– Copie card – VIZIBIL NUMARUL DE CARD
– Chitanta in original (cu stampila)
– OBLIGATORIU !!! CHITANTA SI COPIA

CARDULUI TREBUIE SA FIE CAPSATE SAU PRINSE CU AGRAFE.
– Se deconteaza doar abonamentele studenților inamtriculați la BUGET !!!
– Se deconteaza doar abonamentele cu data expirată la momentul decontului !!!

~ ~ ~
Lansarea noii aplicații Erasmus+ și la un nou European Youth Event

În zilele de 27 și 28 ianuarie 2021, Comisia Europeană organizează două evenimente dedicate studenților europeni.

Astfel, miercuri, 27 ianuarie 2021, va avea loc un nou European Youth Event cu tema “European Universities – How can students shape these universities of the future?”, iar joi, 28 ianuarie 2021, se va lansa o nouă versiune a aplicației Erasmus+, o componentă de bază a inițiativei pentru cardul european al studentului (European Student Card Initiative) și o contribuție semnificativă la configurarea unei arii europene de educație (European Education Area) până în 2025.

European Youth Event online, 27 ianuarie 2021

Miercuri, 27 ianuarie 2021, va avea loc o nouă ediție a European Youth Event cu tema “European Universities – How can students shape these universities of the future?”. Sesiunea se va desfășura online între 12 și 13 (ora României) și va putea fi urmărită în direct pe pagina de Facebook a evenimentului.

Sesiunea online se va bucura de prezența directorului general pentru educație, tineret, sport și cultură Themis Christophidou, precum și a doi studenți din cadrul inițiativei pentru universități europene, care vor discuta despre angajamentul studenților în construirea unor alianțe și viziunea lor cu privire la agenda de transformare a învățământului superior.

Lansarea aplicației Erasmus+, 28 ianuarie 2021

Comisia Europeană, împreună cu Rețeaua Europeană a Studenților și Fundația Universitară Europeană, organizează joi, 28 ianuarie 2021, un eveniment oficial de prezentare a unei noi versiuni a aplicației Erasmus+. Evenimentul va avea loc online, prin intermediul platformei Zoom.

În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul directorul general Themis Christophidou și comisarul european Mariya Gabriel. În continuare se va desfășura un panel interactiv, la care vor participa studenți și reprezentanți ai învățământului superior, care vor discuta despre caracteristicile noii aplicații.

Noua aplicație Erasmus+ le va permite studenților să aibă acces la toate informațiile și serviciile din cadrul mobilităților Erasmus+ într-un singur loc. Aceasta este acum disponibilă atât în Apple și Google App Stores, cât și la adresa https://erasmusapp.eu/, urmând ca din toamnă să beneficieze de adăugarea unor funcționalități suplimentare care vor facilita finalizarea demersurilor administrative din cadrul programelor Erasmus+ și generarea unui card european al studentului prin intermediul aplicației.

Mai multe detalii despre program și înregistrare sunt disponibile aici.

OPORTUNITATE DE COLABORARE

Radio „Anima” vă invită să fiți colaboratorii. Sunt vizati in special studenti de la Masterul de Comunicare  Doritorii se pot alatura echipei de voluntari, in următoarele activități:

1. realizator emisiuni;
2. realizator rubrici in cadrul unor emisiuni;
3. corespondent;
4. documentarist;
5. diseminator informații;
6. membru in departamentul tehnic (editare, transmitere, etc.)

Puteti sa optati pentru una sau mai multe domenii.
Realizatorii de emisiuni, respectiv de rubrici, propun titluri, continut, periodicitate, durata, zi si ora, sumar pentru 4-5 editii.
Corespondentii trimit materiale (de dorit audio), cu subiecte diverse din orice parte a lumii.
Documentariști trimit informații  pentru subiecte diverse din orice parte a lumii.
Diseminării trimit emisiunile si informațiile despre emisiuni pe toate canalele disponibile (e-mail, facebook, messenger, whatsapp, skype, etc.).
Membrii departamentului tehnic preiau materialele aprobate, le editeaza, montează emisiunile si le lansează pe internet.

 

Propunerile, sugestiile pentru emisiuni, rubrici, colaboratori sunt așteptate cu interes pe adresa maier.viorel@gmail.com.

 

* Radio „Anima” face parte din ”Trustul media ANIMA”, împreună cu Agenția de știri ”ANIMA NEWS”, Agenția de știri ”DOR DE DOR – VOCEA DIASPOREI”, „ANIMA TV”, publicațiile israeliene în limba română ”VIAȚA NOASTRĂ” ȘI ”REVISTA MEA”, la care se vor adăuga și alte componente.
Treceți adresa la favorite pentru a accesa oricând Radio „Anima”.

https://zeno.fm/radio-animapvmh74az6k0uv/

ÎNSCRIERI PENTRU MODULUL PSIHOPEDAGOGIC NIVEL II – MASTERAT
~ ~ ~
S-a prelungit perioada de înscriere la Modulul Psihopedagogic
~ ~ ~
Calendarul alegerilor reprezentanților studenților în structurile de conducere ale facultăților și ale Universității din București
11 – 15 octombrie 2020 – depunerea candidaturilor
16 – 23 octombrie 2020 – campanie electorală
24 – 30 octombrie – desfășurarea alegerilor
~ ~ ~
STOMATOLOGIE
în contextul epidemiologic SARS COV 2, studenții Universității București beneficiază în continuare de tratamente stomatologice gratuite în Centrul Stomatologic din Regie, Splaiul Universității nr 290.
Programarea se face telefonic prin Call center 0374887887 între orele 8-15.

 

~ ~ ~

ORA DE SPORT

Studenții care optează pentru Educație fizica se pot înscrie online:

 

~ ~ ~

INSCRIERI MODUL PSIHOPEDAGOGIC NIVEL I – LICENTA

Anunt inscrieri NIVEL I studenti dublaspecializare 2020

Anunt inscrieri NIVEL I studenti monospecializare 2020

PROCEDURA INSCRIERE ADMITERE NIVEL I STUDENTI 2020I

 

~ ~ ~

CAZARI 2020-2021

calendar:  Calendar cazari studenti 2020-2021

Cerere de cazare:CERERE DE CAZARE 2020-2021