CIVIS

Trei evenimente din seria Local CIVIS Days la care vă invităm să participați 

1. Pe pagina de FB a Universității se desfășoară în aceste zile votul pentru experiențele CIVIS  împărtășite de studenții din UB (concursul ”Jurnal de Student CIVIS”). Finaliștii așteaptă voturile pe pagina de Facebook a UB până pe 9 decembrie 2021. Oricine poate vota printr-un like sau comentariu. Mai multe despre competiție, găsiți aici.
2. Studenții facultății sunt așteptați joi de la ora 10.00 la o întâlnire în care sunt prezentați reprezentanții studenților în CIVIS Student Council; astfel, pot afla noutăți despre mobilități și oportunități CIVIS, iar alți studenți povestesc lucruri concrete despre experiența trăită în CIVIS (cursuri, participări la școli de vară, mobilități, participări la competiții/întâlniri internaționale etc.). Întâlnirea se va termina cu un joc Kahoot la care toți studenții sunt invitați să-și testeze cunoștințele despre alianța CIVIS.
INFO CONECTARE: paul.scarlat [a] unibuc.ro
3. Vineri de la ora 10.00, echipele facultăților își prezintă proiectele în cadrul primului CIVISthon UB. Sunt așteptați susținătorii (studenți, profesori) sau curioșii care n-au îndrăznit să participe anul acesta, dar ar vrea să vadă cum se desfășoară pentru a participa la edițiile viitoare.
INFO CONECTARE: paul.scarlat [a] unibuc.ro

 


 

CIVISthon UB. O competiție organizată în cadrul #localCIVISdays București 2021

În perioada 6-10 decembrie, Universitatea din București organizează, în cadrul Local CIVIS Days 2021, competiția CIVISthon UB, oportunitatea comunității UB de a se implica în crearea de proiecte sub umbrela CIVIS, proiecte care să ofere soluții pentru problemele și nevoile cu care se confruntă societatea.

CIVISthon UB este un concurs de proiecte în care studenții facultăților UB sunt invitați să înscrie inițiative care să aibă în vedere implicarea socială și să fie orientate în direcția identificării și furnizării de soluții în domeniile principale de interes ale consorțiului.

În cadrul competiției, fiecare facultate poate înscrie o singură echipă alcătuită din 3-5 studenți (la licență sau masterat) mentorată de un cadru didactic.

info: https://unibuc.ro/studentii-universitatii-din-bucuresti-provocati-sa-participe-la-civisthon-ub-competitia-organizata-in-cadrul-localcivisdays-bucuresti-2021/

 

De asemenea, Universitatea din București a lansat concursul 𝐉𝐮𝐫𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐭 𝐂𝐈𝐕𝐈𝐒.

Așadar, studenții care au participat la mobilități CIVIS sau la proiecte ori activități organizate de @CIVIS, sunt așteptați să trimită, până pe 26 noiembrie 2021, pe adresa de e-mail 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐜𝐢𝐯𝐢𝐬𝐝𝐚𝐲𝐬@𝐮𝐧𝐢𝐛𝐮𝐜.𝐫𝐨, jurnalul experiențelor lor.

Înscrierea se poate face cu un text de maximum 3 pagini, un album foto sau o fotografie care să conțină și explicații foto de maximum o pagină sau un videoclip de maximum 1 minut care să descrie experiența CIVIS.

 

Detalii:

https://unibuc.ro/cele-mai-frumoase-povesti-ale-studentilor-ub-care-au-participat-la-proiecte-si-mobilitati-civis-premiate-in-cadrul-concursului-jurnal-de-student-civis/

 

Local CIVIS Days_2021

Calendar și procedură de înscriere CIVISthon UB

 


CIVIS lansează concursul de fotografie cu tema ”How I see my campus”

 

Concursul este deschis studenților, profesorilor și personalului nedidactic din comunitatea academică CIVIS. Concursul de fotografii își propune să-i provoace pe membrii comunităților academice din cadrul CIVIS să capteze imagini inedite, perspective noi și unghiuri neașteptate ale universităților din care provin.

Fiecare persoană poate înscrie cel mult 3 fotografii până la data de 10 octombrie 2021 la adresa contact@civis.eu.

Informații complete se găsesc în română și engleză la linkurile de mai jos.

https://unibuc.ro/civis-lanseaza-competitia-de-fotografii-how-i-see-my-campus/

sau

https://civis.eu/en/news/how-i-see-my-campus-the-2021-civis-photo-contest-and-exhibition

 


Oportunități și inițiative de colaborare existente în cadrul Alianței CIVIS

 

Intalnirile sunt adresate întregii comunității academice UB: cadre didactice, cercetători, studenți, personal administrativ…etc.

Universitatea din București este membră în una dintre primele Alianțe Europene, Alianța CIVIS, o comunitate academică puternică și inovatoare, care oferă tuturor membrilor spațiului academic numeroase oportunități de colaborare, cercetare și dezvoltare, atât din perspectiva mobilităților dedicate studenților, cât și în ceea ce privește colaborarea personalului didactic și nedidactic cu colegii din universitățile partenere.

Așadar, MARTI, 22 Iunie, intervalul orar 10:00-11:30,  Științele Umaniste (Facultatea de Drept | Facultatea de Filosofie | Facultatea de Istorie | Facultatea de Limbi și Literaturi Străine | Facultatea de Litere | Facultatea de Teologie Baptistă | Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” | Facultatea de Teologie Romano-Catolică) sunt invitate la această întâlnire on-line la următorul link:

https://zoom.us/j/96842894090