Cuvântul Profesorilor

Printre programele de studii de la Facultatea de Teologie Catolică a Universitatii din București avem un program de masterat despre Patrimoniu Creștin European. Vă transmite câteva cuvinte pr. Eugen Răchiteanu, lector universitar la acest program.
Vă așteptăm să vă înscrieți!


Sora Cristina Mareș, lector în cadrul programelor de Licență și de Masterat, ne destăinuie câteva dintre privilegiile pe care le au cei ce îndrăznesc să urmeze cursurile cu teme biblice ale Facultății de Teologie Romano-Catolică din Bucuresti. Veniți și vedeți!


Părintele Conferențiar Lucian Dîncă ne aduce la cunoștință scopurile cursurilor pe care le sustine in cadrul programelor de licenta si de masterat; adaugă deschiderea ecumenică pe care o au tezele din cadrul scolii doctorale pe care o dirijeaza.


Științele sociale prezente în cursurile programelor de Licență și de Masterat cu aplecare spre Asistența Socială ajută la crearea unei societăți mai bune, mai aproape de ceea ce ne definește ca oameni. Ștefan Beca este lectorul universitar ce acoperă aceste materii:


Informațiile pe care le primiți la cursuri sunt importante, dar studenții pot descoperi în cadrul programelor de licență și masterat sensul vieții și al lucrurilor. Părintele lector Șerban Tarciziu-Hristofor, cel care predă discipline bazate pe Sfânta Scriptură, ne subliniază acest aspect.

Veniți și încercați!


Profesorul Daniel Barbu, însărcinat cu predarea Teologiei Sociale și Istoria Bisericii ne invită la o incursiune fascinantă în istorie și teorii politice ecleziale.


Sora Daniela Mare predă științele sociale în cadrul programelor de Licență și de Masterat. Aceste cursuri sunt importante pentru desăvârșirea caracterului bazat pe o implicare reală în viață:


Pr. Eduard Giurgi, lector universitar, vă așteaptă sa vă introducă în universul dreptului. Îndrăzniți și înscrieți-vă!


Facultatea noastră este deschisă studenților apartinand altor confesiuni religioase sau fără nicio confesiune și care cauta una dintre acestea. Acelasi lucru este valabil și la nivelul profesorilor. In Facultate se caută lucrurile care ne unesc, nu cele care ne despart. Printre promotorii acestui principiu este și Dna Gabriela Blebea, de confesiune ortodoxa, conferențiar universitar. Mai multe detalii la cursuri. Va așteptăm!


In cadrul programului de teologie asistenta socială se propun cursuri de psihologie. Pr. Victor-Emilian Dumitrescu, lector universitar, propune o noua abordare psihologică prin care subliniază misterul ființei umane și caracterul ei de persoana. Mai multe detalii la cursuri. Va așteptăm cu drag!


Nu învățăm pentru școală ci pentru viață. “Non scholae sed vitae”, spuneau latinii. Lucrul acesta este subliniat și de Wilhelm Tauwinkl, conferențiar universitar, care predă la programele noastre de teologie asistență socială. Pentru mai multe detalii va așteptăm la cursuri.