Cuvântul Studenților

Mircea Avram

Masterand Comunicare Biblică și Eclezială

Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București

2022

 


Daria Ion

Masterand Comunicare Biblică și Eclezială

Matei Pieca

Student Licență Studii Religioase

Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București

2022


Am absolvit licența în anul 2019, iar în prezent sunt la masterat în cadrul aceleași facultăți.
De ce am ales această specializare a asistenței sociale, implicit această facultate?
Pentru că, pe lângă tot suportul și empatia pe care le avem din partea profesorilor, partea practică a acestei meserii mă împlinește ca persoană. Orele de practică/voluntariatul sunt o modalitate prin care te poți redescoperi. De asemenea, asistența socială ne ajută să reflectăm mai mult la adevăratul sens al vieții, și, prin intermediul acestei vocații, să oferim din timpul nostru celor care au nevoie de prezența noastră umană. Îmbinând partea socială cu cea teologică, învățăm sa privim dincolo de aspectele fizice ale unei persoane.
Vă invit cu mare căldură la această facultate!

 

Moldovan Maria-Cristina

Masterand Asistență Socială a Bisericii

Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București

2021


Maria Agnesa Puscasu

Absolventă a Masteratului de Comunicare Biblică și Eclezială

2015


Motivul pentru care am ales această facultate este că avem foarte multe programe pe care absolvenții Facultății de Teologie Romano-Catolică se pot orienta spre diverse domenii cum ar fi: partea religioasă și posibilitățile de expresie specifice domeniului vieții creștine cât si practica de specialitate in domeniul asistenței sociale, cu caracter teoretic și aplicativ cum ar fi ( psihologie socială, sociologie, teorii în asistență socială, metodele asitenței sociale). Dacă doriți să lucrați în viitor cu oamenii și doriți să îi ajutați înafară de voi, puteti să veniti la această facultate și să învătați să lucrați de la persoanele fără adăpost pâna la persoanele din diverse medii defavorizate.
În cadrul facultății aveam la dispoziție o bibliotecă și o sală de lectură în care putem să studiem și avem la dispozițiie toate materiale, cât si de implicarea cu profesionalism din parte profesorilor, mereu disponibili și atenți la nevoile studențiilor. Pe langă facilitățil moderne care dispune facultatea noastră, profesorii se implică în organizarea frecvenă a conferintelor la care sunt invitați diferiți profesori de la facultăți de prestigiu.
Iată doar câteva din motivele pentru care să veniți să studiați la această facultate!

 

Mihaela Romîneanu

Masterand Asistență Socială a Bisericii

Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Universitatea din București

2021


Cimpoca Maria

Teologie Asistență Socială

2019


Acum ceva timp am terminat A.S.E.-ul, o facultate care ”jonglează” cu cifrele, cu analiza numerelor dar nu numai. Probabil că te întrebi cum de m-am înscris la o facultate care pune un  preț foarte mare pe cuvânt, adică pe o parte mai filosofică.
Da, la început așa pare pentru cei care încă nu au avut curiozitatea să citească programul facultății. Doresc să amintesc câteva din cursurile care m-au făcut să descopăr cum trebuie trăită viața de credință, cum trebuie să comunicăm sau cum trebuie să abordăm o anumită situație sau de ce nu să pot da detalii despre istoria Bisericii romano-catolice: Fides et Ratio, Antropologie, Discurs religios, Sfânta Treime. Acestea sunt doar o parte din cursuri, așa că dragă cititorule te rog să descoperi personal celelalte cursuri care cu siguranța te vor ajuta să reușești să pășești cu încredere pe calea vieții tale personale.
Pentru mine este o încântare să pot asimila atât de multe informații utile de la profesorii acestei facultăți și care ne ajută și se implică ori de câte ori le-am cerut sfatul, având rabdare cu noi studenții astfel încât să înțelegem sau să aplicam corect ceea ce dobândim la orele de curs.
Te aștept dragă cititorule să devi student la Facultatea de Teologie Romano-Catolică! Timpul pe care il vei aloca este un timp câștigat pentru tine, un timp pentru cunoașterea ta, pentru sufletul tău.

 

Banu Valentina-Simona

Masterand Comunicare biblică și eclesială

Facultatea de Teologie Romano- Catolică, Universitatea din București.

2020


Miruna Anastasiu

Absolventă Masterat Patrimoniu Creștin European


 

Orice început al unei noi etape din viață, pornește de la întrebarea ,,De ce?”. La fel e când ne gândim ce facultate alegem. Sigur vă întrebați ,,De ce să aleg Facultatea de Teologie Romano-Catolică?” , iar eu vă ofer răspunsul meu la această întrebare. Este o facultate pentru suflet, pentru viața de zi cu zi și pentru Dumnezeu. Aici învățăm să îl cunoaștem mai bine pe Creator, învățăm să ne consolidăm relația cu El și viața de credință, ne cunoaștem mai bine pe noi înșine, direcția în care mergem și destinația spre care trebuie să tindem. Corpul profesoral este foarte bine pregătit, participă permanent la activități de perfecționare și este mereu la dispoziția studenților cu cele mai bune metode. Ceea ce învățăm la această facultate, are un domeniu larg de aplicare în viața de zi cu zi, programele de studiu fiind diferite, în funcție de înclinarea fiecăruia, iar resursele de care dispune, pot răspunde tuturor dorințelor studenților.
Așadar vă recomand cu drag Facultatea de Teologie Romano-Catolică, veniți cu inima deschisă și veți găsi multe răspunsuri în legătură cu viața dumneavoastră, iar apoi veți continua totul pe o linie ascendentă.

 

Roberto Daniel Enășel 

Masterand Comunicare biblică și eclesială

Facultatea de Teologie Romano- Catolică, Universitatea din București.

2020


Matei Pieca

Student Licență Studii Religioase


Am ales să studiez în cadrul acestei facultăți, deoarece am simțit că aici aș putea afla răspunsul la întrebările legate de modul în care aș putea să mă implic mai mult în societate pentru a-i putea ajuta pe cei aflați în diferite nevoi. Este o facultate unde fiecare student poate beneficia de o formare care îl ajută să se dezvolte pe plan uman, spiritual, moral și intelectual. În cadrul acesteia, ne putem satisface atât nevoia de cunoaștere cât și cea de apropiere față de Dumnezeu, de consolidare a credinței noastre. Corpul profesoral este implicat, atent, foarte bine pregătit, receptiv la perfecționare și la adaptare, cum a fost în cazul educaței online, și este mereu dispus să vină în ajutorul studenților, indiferent de problemele pe care le întâmpină. Puteți alege dintr-o gamă variată de programe de studiu, în funcție de preferințele și necesitățile voastre, și cu siguranță veți găsi unul care să vă îmbogățească nivelul de cunoștințe.
Așadar, vă sfătuiesc să alegeți Facultatea de Teologie Romano-Catolică, deoarece aici veți găsi oameni minunați, dornici să vă ghideze în parcursul vostru de dezolvotare profesională, de căutare al lui Dumnezeu și cred că este locul.

 

Patrașcu Maria Antonela

Studentă Teologie și Asistență Socială

Facultatea de Teologie Romano- Catolică, Universitatea din București.

2020