Lansare de carte – Mysterium Christi

Mâine, 10 decembrie 2020, începând cu ora 19, are loc lansarea cărții MYSTERIUM CHRISTI. Meditații despre Crăciun, scrisă de Decanul Facultății noastre, Pr. Prof. Dr. Wilhelm Dancă. Cartea a apărut la editura Ratio et Revelatio din Oradea și poate fi găsită în librăriile din țară sau comandată pe internet.

Evenimentul va avea loc în mediul on-line, prin intermediul rețelei de socializare Facebook:

https://www.facebook.com/events/796060914584446

 

Atât cartea, cât și evenimentul ajută la pregătirea spirituală pentru a participa în mod autentic creștin la sărbătoarea Nașterii Domnului.

 

Despre carte:

Sarbatoarea Nasterii Domnului reactualizeaza sacramental evenimente fericite si nefericite în care se întrepatrund bucurie si amaraciune, speranta si suferinta. De fapt, Craciunul este ca o poarta deschisa spre întelegerea sensului deplin al evenimentelor mantuitoare, care-l au in centrul lor pe Domnul Nostru Isus Christos. Dar se intimpla, uneori, ca euforia sarbatorilor sa camufleze samanta Crucii si a Învierii, care sunt parte constitutiva a Craciunului. Oare de aceea sîntem mai atrasi de Craciunul romantic, sentimental si comercial si pierdem din vedere adevarul Craciunului, marturisirea credintei în divinitatea si umanitatea lui Isus din Nazaret?

Meditatiile despre Craciun arata legatura stransa dintre Craciun si Paste, pentru ca Ieslea în care s-a nascut Isus este o prefigurare a Crucii pe care va fi rastignit; un loc trimite la celalalt. Se gasesc aici argumente pentru a (re)descoperi Craciunul spiritual si a trai misterul lui Christos sub chip de Prunc nascut la Betleem, acordînd importanta în primul rand Sarbatoritului si apoi ingredientelor culturale si traditionale. Astazi nimeni nu este criticat pentru adevaruri umaniste sau idealuri mistice ce nu fac atingere mersului lumii. Dar despre marturisirea cu tarie, pana la sange, a Adevarului întrupat oamenii au ceva de spus. Unii îl accepta, altii îl resping.

Despre autor:

Wilhelm Dancă (n. 1959), preot, decan al Facultatii de Teologie Romano-Catolica a Universitatii din Bucuresti, profesor abilitat în domeniul filozofie si în domeniul teologie, autor a numeroase articole, studii si carti. Membru al Academiei Române si membru al Academiei Europene de Stiinte si Arte din Salzburg.

Posted in Generale, Important.