Pr. Wilhelm Dancă invitat să vorbească despre războiul din Ucraina

Decanul Facultății de Teologie din București, Wilhelm Dancă, va fi invitatul celei de-a doua ediții a prânzului-colocviu intitulat Tribuna Joan Carrera. Eveniment va avea loc pe 14 iunie, la restaurantul Pomarada din Barcelona. Filosoful și teologul va vorbi despre „Factorul religios în războiul din Ucraina”. Conferința se va desfășura în limba italiană, iar participanții vor avea pe masă textul în catalană.

Capacitatea restaurantului este limitată. Din acest motiv, este necesară înregistrarea prealabilă pentru participare, prețul prânzului fiind de 30 de euro.

 

Tribuna Joan Carrera este o inițiativă care își propune să adune și să actualizeze preocupările constante din cariera episcopului Joan Carrera: situația actuală a creștinismului din Europa și din lume, să disemineze experiența dialogului, comunicării și participării sociale și, în cele din urmă, să promoveze prezența faptul religios în comunitatea catalană. Joan Carrera (1930-2008) a inițiat un dialog dintre Biserică și societate. De aceea, a fost mereu deschis să participe la dezbateri, adunări, întâlniri și de aici preocuparea de a promova o mass-medie creștină care să ofere un cuvânt senin și plin de speranță societății.

Posted in Generale.